Skip to main content

Plannja HardCoat

Een nieuw systeem op dakpannen en profielplaten

Het zijdematte, harde en slijtvaste oppervlak van Plannja HardCoatTM is vlug populair geworden op Plannja Vlakke plaat en Plannja Panel. Nu introduceren wij Plannja HardCoatTM ook op onze dakpan- en profielplaten voor dak en wand. Met Plannja HardCoatTM krijgt uw Plannja product een daadwerkelijk slijtvast oppervlak in alle weertypen en hardste milieus. Feit is dat Plannja HardCoatTM behoort tot de absoluut hardste lakken die te vinden zijn op de bouwmarkt.

Hier volgen onze harde feiten:

Hard krasbestendig oppervlak

Plannja HardCoatTM is een tweelaags op polyesterbasis gebaseerd laksysteem met een toevoeging die het een keramisch, uiterst hard en krasvast oppervlak geeft. Daardoor geeft Plannja HardCoat een uitstekende bescherming tegen weer en wind.

Zijdematte nuance

U wilt niet alleen dat de platen op uw daken en wanden gedurende vele, vele jaren goed blijven, ze moeten er ook mooi blijven uitzien. Behalve dat ze een uitstekende bescherming geeft is de Plannja HardCoat ook een esthetische verbetering met zijn smaakvolle zijdematte en elegante uiterlijk Blank met Hard Coat Glossy. Geheel nieuw is de blanke variant met dezelfde slijtvastheid en duurzaamheid. Nieuwe mooie kleuren. Een nieuw laksysteem betekent ook nieuwe kleuren. In ons nieuwe kleurenprogramma, Plannja Colour System, vindt alle nieuwigheden. Onze klassieke kleuren komen er natuurlijk nog in voor, maar wij lanceren ook een aantal geheel nieuwe kleuren.

Langere levensduur.

Plannja HardCoatTM voor dakpan- en profielplaten is er in twee laagdiktes, 25 respectievelijk 50 µm, afhankelijk van het product. Bovendien hebben wij de rugzijde van al onze producten verbeterd met zowel een grondlak als een rugzijde lak. Dit geeft een extra bescherming en een langere levensduur bij hogere milieu eisen.

Goed vast op het dak

Dakdekkers en monteurs die een groot gedeelte van hun dagen op het dak doorbrengen hebben ontdekt dat het matte oppervlak van Plannja HardCoatTM ook een praktische betekenis heeft. Het is stroever en daardoor staan ze steviger op het dak waardoor ze effectiever en met grotere veiligheid kunnen werken.

Beter milieu

Bij Plannja werken wij actief aan het verbeteren van onze producten uit milieu perspectief. Een op polyester gebaseerde lak als Plannja HardCoatTM is een milieu vriendelijke keuze die het milieu beschermt net zoals het onze Plannja producten beschermt.


Het Lakproces

De weerstand van de plaat tegen veranderingen in de lak en beschadigingen zijn misschien de belangrijkste eigenschappen in de wijze waarop de klant een product ervaart. Daarom is het van uiterst belang dat het lakken geschiedt met uiterste nauwkeurigheid tijdens het gehele lak proces. Het lakken van de plaat is net als Plannja's overige processen ISO 9001 gecertificeerd en op alle punten onderhevig aan een strenge kwaliteitscontrole. Het principe voor het lakken van staal en aluminium is nagenoeg gelijk. Zij gaan in het kort als volgt: Chemische controle van de plaat bij de voorbehandeling voor het lakken.

 

STAAL

De verzinkte staalplaten worden eerst voorbehandeld en van een passiveerlaag voorzien. Vervolgens wordt een primer aangebracht waarna aan de zichtzijde de uiteindelijke deklaag in de gewenste kleur wordt aangebracht en de rugzijde wordt gelakt met een beschermlak.

 

ALUMINIUM

Aluminiumplaat wordt eerst tweezijdig voorbehandeld, gepassiveerd en vervolgens op beide zijden voorzien van een primer en een dekkende lak op de zichtzijde en een beschermlak op de rugzijde.